Edit Content

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala preventiva, curativa si recuperatorie, primara si secundara locuitorilor din municipiul Bacau si a comunelor arondate acestuia, reprezentand peste 47% din populatia judetului

Contact

Aparatură și tehnică medicală ultramoderne pentru Secția de Neurochirurgie

Aparatură și tehnică medicală ultramoderne pentru Secția de Neurochirurgie

  • Home
  • -
  • Anunturi & Comunicate
  • -
  • Aparatură și tehnică medicală ultramoderne pentru Secția de Neurochirurgie
Aparatură și tehnică medicală ultramoderne pentru Secția de Neurochirurgie

Aparatură și tehnică medicală ultramoderne pentru Secția de Neurochirurgie

 

Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Bacău s-a mutat într-un spațiu nou și extins. Pacienții beneficiază acum de condiții hoteliere mai bune, iar sălile de operație au fost dotate cu aparatură și tehnică medicală ultramoderne. În prezent, secția dispune de un sistem modern de neuronavigație, un aspirator ultrasonic modern și un microscop chirugical. În plus, este deja aprobată achiziția unui ecograf intraoperator, special destinat operațiilor cerebrale.

Din fericire, am avut foarte multă înțelegere din partea conducerii spitalului, a conducerii Consiliului Județean, care au găsit soluția relocării secției, cu mărirea numărului de paturi – de la 14 la 20 – fapt care ne ajută foarte mult la tratarea pacienților. Este un mare progres, pentru noi, o mare realizare.”, spune dr. Vlad Buburuzan, medicul șef al Secției de Neurochirurgie.

Toată această aparatură ne crește foarte mult condițiile de siguranță. Vorbim despre siguranța pacientului, dar și despre diminuarea riscului unor complicații care ar putea apărea după operație, în cazul în care n-am fi avut un instrumentar adecvat. Dotările moderne pe care le avem reprezintă un lucru extraordinar de benefic, în primul rând pentru pacient, dar și pentru inimile noastre, ale celor care lucrăm aici. E stresul acela uriaș pe care-l aveam înainte. Pentru că una este când, de exemplu, orbecăim într-un spațiu necunoscut, față de atunci când avem aparat care să-ți spună exact unde ești și ce ai de făcut. Acum, în mod cert, riscul de a produce mai mult rău, prin operație, este foarte mult redus, având toată aparatura aceasta la dispoziție”, a subliniat dr. Vlad Buburuzan.

Secția de Neurochirurgie va fi transferată definitiv în clădirea „Pavilionului municipal” (fostul Spital Municipal, integrat în Spitalul Județean de Urgență Bacău) atunci când se vor încheia lucrările la acest obiectiv, iar numărul de paturi destinate pacienților neurochirurgicali va fi de 25.

Foarte mulți pacienți care au ajuns în această secție își exprimă recunoștința în fața medicului șef și a întregului colectiv. „Pentru mine, mulțumirea pacienților este cea mai mare satisfacție. Simt că nu vin degeaba la serviciu. Plus că neurochirurgia este o chestiune atât de serioasă, încât ori o faci într-un mod profesionist, ori mai degrabă nu o mai faci. Așa am învățat de la profesorii mei, niște maeștri de modă veche.”, ne dezvăluie medicul șef al Secției Neurochirurgie.